Новости

Кібербезпека в морському секторі

 За словами Сванте Ейнарссона, керівника групи з кібербезпеки DNV-GL, необхідність приділяти підвищену увагу питанням кібербезпеки в морському секторі, як і раніше, зростатиме.
«Кібербезпека стала проблемою», – сказав він у   статті по цьому питанню . “І це має розглядатися як невід’ємна частина загального управління безпекою при морських операціях”.

Zenitel багато зробив для зміцнення своїх власних ініціатив у галузі кібербезпеки через партнерство з такими організаціями, як Центр інтернет-безпеки. Насправді Zenitel має у своєму розпорядженні різноманітну інформацію з цієї теми, яку можна знайти тут.

Ризик кібербезпеки на морі

Згідно Symantec Security Response: «Вам не потрібно стільки технічних навичок, щоб знайти одну людину, яка могла б відкрити вкладення, що містить шкідливий контент». 97% атак насправді складаються із спроб обдурити користувача за допомогою методів соціальної інженерії. Тому важливо, щоб морські судна та морські споруди вживали запобіжних заходів, щоб захистити себе, свій екіпаж і свій вантаж від кіберзагроз у всіх системах управління безпекою  до січня 2021 року . OCIMF  (Міжнародний форум нафтових компаній) вже запровадив кібербезпеку у своїй програмі перевірки. ІМО має ряд ресурсів, пов’язаних з кібербезпекою, які можна знайти через її  веб-сайт.

Міжнародна морська організація (ІМО) закликала адміністрацію забезпечити облік кіберризиків «Zenitel був першим постачальником IP-інтеркому, який впровадив управління доступом до мережі IEEE 802.1X, і ми забезпечуємо безпеку IP на передньому краї вже понад 10 років». Томас Х’ю, технічний директор, Zenitel.

Враховуючи швидкі темпи технічного прогресу, важко сказати точно, як виглядатиме кібербезпека для морської та інших галузей у найближчі роки. Але, безсумнівно, наявність надійного плану кібербезпеки стане дедалі невід’ємною частиною захисту активів всіх видів як у суші, і на море. І чим знайоміші морські оператори стають з тенденціями зараз, тим легше буде боротися з потенційними загрозами в майбутньому.

 

СКАЧАТИ ІНФОГРАФІКУ

Ексклюзивним партнером та дистриб’ютором компанії Zenitel в Україні є компанія СВБ «Центуріон».